Ciorba din drob de miel


Ingrediente pentru ciorba:
2 l apa
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
bulion
otet.

Ingrediente pentru umplutura:
maruntaie de la un miel
4 oua
2 cepe taiate marunt
cate 2 legaturi de marar si patrunjel
sare
piper
1 lingura de pesmet fin
ulei.

Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
1 ou
50 g unt
un praf de sare
apa

Preparare:
Zarzavaturile curatate, spalate, despicate de-a lungul si o ceapa mica le pui la fiert in apa clocotita cu sare.
Cand sunt moi adaugi maruntaiele.
Lasi sa dea in clocot, le scoti si le pui la racit, apoi le dai prin masina de tocat.
Adaugi ceapa putin calita in ulei, verdeturile, ouale batute, pesmetul, sarea si piperul.
Amesteci totul bine.
Zeama in care au fiert maruntaiele o strecori intr-o oala mai incapatoare, adaugi apa fiarta, sare, piper, foaia de dafin si putin bulion si lasi pe foc mic.
Prepari apoi aluatul si intinzi din el o foaie ca de taietei.
O acoperi cu un strat de tocatura, rulezi strans, astfel incat maruntaiele sa se lipeasca de aluat.
Tai sulul in bucati potrivit de mari si vei pune usor drobul bucata cu bucata in oala cu ciorba care fierbe in clocot marunt.
Dupa 10 minute o dai la o parte, o acresti cu otet si o poti aduce la masa.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro