Colacei de Paste


Ingrediente:
750 g faina
45 g drojdie de bere
100 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
375 ml lapte dulce
2 oua plus 2 galbenusuri
100 g unt
100 g stafide
50 g migdale
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare.

Preparare:
Cerni faina intr-un castron mare.
In mijlocul ei, intr-o adancitura, adaugi drojdia faramitata, o lingura de zahar si 100 ml de lapte caldut.
Amesteci cu putina faina de pe margini, acoperi cu un prosop si lasi sa creasca 10 minute.
Adaugi in castron restul de zahar, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, ouale la temperatura camerei, untul topit, un praf de sare, stafidele si coaja rasa de lamaie.
Framanti bine toate ingredientele pana se face un aluat omogen, incorporezi stafidele si migdalele taiate, acoperi si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.
Imparti aluatul, faci suluri pe care le impletesti in colacei.
Ii asezi intr-o tava unsa si mai lasi sa creasca 30 de minute.
Ungi deasupra cu galbenusurile batute si coci, in cuptorul preincalzit, circa 40 de minute.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro