Pasca din aluat fraged


Ingrediente pentru aluat:
200 g zahar pudra
3 galbenusuri
1 praf de sare
150 g margarina
400 g faina
1 varf cutit praf de copt
100 ml lapte

Ingrediente pentru umplutura:
200 g zahar
500 g branza de vaci
8 oua
4 linguri gris
200 g stafide
50 ml rom
250 g crema mascarpone.

Preparare:
Freci galbenusurile cu sarea, zaharul si adaugi toata faina amestecata cu praful de copt.
Amesteci cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos.
Pui margarina moale, laptele si framanti pana se omogenizeaza.
Asezi aluatul intr-o forma cu diametrul de 25 cm unsa si tapetata, imbracand si peretii.
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma.
Omogenizezi branza cu zaharul, grisul si crema mascarpone.
Adaugi stafidele care au fost stropite cu rom, galbenusurile si amesteci bine.
Incorporezi albusurile incet, amestecand cu o lingura de jos in sus.
Torni crema in forma, nivelezi si o introduci in cuptor pentru 50 de minute.
O lasi la racit cateva ore pentru a se intari branza, dupa care o scoti si o pudrezi cu zahar.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro