Sarmalute de miel in foi de vita


Ingrediente:
1 kg carne de miel
2 cepe
1 cescuta cu orez
sare
piper
500 ml bors
ulei
2 linguri cu pasta de tomate
1 legatura mare de marar proaspat
smantana sau iaurt pentru servit.

Preparare:
Se spala carnea, se sterge si se da prin masina de tocat.
Se pune intr-un castron si peste ea se adauga cepele tocate marunt,orezul spalat bine si scurs,sare si piper.
Se amesteca bine compozitia si se da deoparte.
Urmeaza sa oparim frunzele de vita pentru cateva minute, dupa care se scurg si se formeaza sarmalutele care se aseaza frumos in straturi, se toarna deasupra borsul si se dau la cuptor.
Spre sfarsitul fierberii se adauga si pasta de tomate si se mai lasa sa scada un pic sosul.
Se mai pune sare daca este nevoie.
Se presara cu marar tocat si se servesc calde cu smantana sau iaurt.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro