Bors de miel


Ingrediente:
1 kg coaste de miel
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
500 ml bors fiert separat
3 linguri orez
200 ml smantana
2 galbenusuri
3 linguri ulei sare
tarhon sau leustean.

Preparare:
Intr-o oala pui cele 3 linguri de ulei.
Cureti zarzavatul, il tai cubulete, iar ceapa o tai solzisori.
Pui toate in oala si le lasi la calit timp de 5 minute.
Adaugi carnea spalata si 1 lingurita de sare si mai calesti cam 5 minute.
Adaugi 2 litri de apa si fierbi borsul cam 1 ora la foc mic, acoperit.
Pui orezul spalat si cand a inflorit, torni borsul clocotit cu 1 lingurita de leustean.
Mai lasi sa dea cateva clocote mici, gusti de sare si tragi borsul deoparte.
Freci cele 2 galbenusuri, pui smantana si 2-3 linguri de apa rece.
Amesteci si pui cate 1 polonic de bors peste smantana, rastorni in oala si presari tarhon tinut la otet.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro