Pasca poloneza


Ingrediente pentru blat:
1 pahar faina
1/2 pahar zahar
1/2 pahar lapte
10 g praf de copt sau bicarbonat
2 linguri cacao
100 g margarina
1 esenta de vanilie
1 praf de sare
1 ou

Ingrediente pentru crema:
1/2 kg branza de vaci
1/2 pahar faina
2 oua
1 pahar zahar
100 g margarina
100 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
sare.

Ingrediente pentru glazura:
3 linguri apa
4 linguri zahar
3 linguri cacao
1 lingura margarina.

Preparare blat:
Freci margarina cu zaharul si oul pana obtii o crema.
Adaugi faina si laptele concomitent, cate un pic.
Apoi incorporezi cacaoa, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca la chec).

Preparare crema:
Freci branza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, margarina pentru creme, aromele, iar la urma albusurile batute spuma.
Din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca (mai inalta), tapetata cu hartie pergament, 3/4 din compozitie si o dai la cuptor timp de 5-7 minute.
Apoi pui crema, dupa care restul de aluat de blat, deasupra.
Coci pasca la foc potrivit.

Preparare glazura:

Amesteci totul si pui la fiert intr-o cratita, apoi torni glazura, fierbinte, peste pasca.
Servesti dupa ce se raceste.
Reteta preluata de pe bucatarul.ro