Pasca rapida

Ingrediente:
750 g branza dulce
5 oua
10 linguri cu zahar
250 g smantana
2-3 linguri cu faina
praf de copt
50 g stafide
100 g margarina
1 lamaie
2 plicuri cu zahar vanilat.

Preparare:
Topeste margarina pe foc mic, dar fara s-o lasi sa fiarba vreun pic.
Lasa-l apoi deoparte ca sa se racoreasca.
Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa.
Adauga margarina, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie.
Adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana obtii o compozitie groasa ca smantana.
Adauga stafidele, date prin faina.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, incorporeaza-le in compozitia de branza.
Unge o tava cu margarina, tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia.
Niveleaza bine si da la cuptorul incins pentru 35-40 de minute.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro