Bors de oaie cu tarhon


Ingrediente:
1,5 kg carne de oaie
50 ml ulei
50 ml otet
2 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
1/2 telina
1 ardei iute
1 legatura tarhon verde
2 linguri orez
5 lingurite bors cu verdeturi
sare
piper.

Preparare:
Tai carnea bucati, o speli si o lasi la scurs, dupa care o asezi intr-o tigaie cu ulei, pui sare si piper dupa gust si rumenesti putin.
Din cand in cand stropesti carnea cu otet, torni apoi peste carne 4 l de apa si o lasi sa fiarba la foc potrivit.
Dupa 15 minute pui orezul si zarzavatul taiat cubulete.
Lasi totul la foc pana cand legumele si carnea sunt bine patrunse.
Adaugi cele 5 lingurite cu bors.
Lasi sa mai dea cateva clocote, opresti focul si adaugi tarhonul tocat fin.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro