Curcan la cuptor


Ingrediente:
1 curcan potrivit ca marime
20 ml ulei
20 ml coniac
1 mar taiat in sferturi
1 ceapa mare taiata in jumatate
100 g unt topit
1 crenguta maghiran
1 lingura rozmarin
1 lingura frunze de salvie
1 tulpina de telina
sare
piper.

Preparare:
Asezi curcanul curatat si bine zvantat intr-o tava.
Indeparteaza putin pielea de pe piept ( fara sa o tai ) si introduci sub piele rozmarin, maghiran si salvie.
In interiorul curcanului introduci mararul, ceapa si tulpina de telina, pudrezi cu sare, piper si asezi pasarea cu pieptul in sus in tava.
Ungi curcanul cu unt topit, acoperi cu folie de aluminiu si introduci tava, la foc potrivit, in cuptorul bine incins.
Friptura este gata dupa aproximativ 3 ore.
Dupa 90 de minute, ungi curcanul cu un sos format din ulei, coniac, sare si piper si il lasi sa se friga in continuare.
Cu 15 minute inainte de a fi gata, indepartezi folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos deasupra.
Servesti friptura cu salata verde, rosii si castraveti proaspeti.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro