Friptura de miel in pergament

Ingrediente:
1 pulpa de miel de aproximativ 1 kg
sare
piper
1 kg cartofi noi
1 legatura marar.
150 ml ulei
2 lamai
1 capatana usturoi.

Preparare:
Cureti usturoiul si il pisezi bine, iar separat storci lamaia.
Cureti apoi pulpa de miel, o speli bine si o ungi cu ulei, zeama de lamaie, usturoi pisat si presari sare si piper dupa gust.
Infasori pulpa de miel in pergament sau in hartie de copt, o asezi intr-un vas si dai carnea la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, cureti cartofii si ii pui la fiert intregi, in apa cu sare.
Cand sunt gata ii tai rondele pe care le asezi pe un platou si presari mararul tocat fin.
Scoti si friptura bine patrunsa, ii indepartezi pergamentul, ii infasori osul intr-o folie de aluminiu si o asezi pe platou, alaturi de cartofi.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro