Pasca cu branza si alune


Ingrediente pentru aluat:
100 g unt si putin unt pentru uns tava
1 galbenus
2 linguri smantana
faina cat cuprinde
un plic praf de copt.

Ingrediente pentru umplutura:
1/2 kg branza de vaci
2 oua
zahar
scortisoara
20 g nuci taiate
2 plicuri zahar vanilat
cateva alune.

Preparare:
Framanti un aluat din galbenus, smantana, unt, faina amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa obtii un aluat pe care sa il poti intinde.
Faci o foaie rotunda si o pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Langa marginile tavii, aluatul trebuie sa fie mai gros cu 2 cm.
Peste foaia de alaut din tava torni branza amestecata cu galbenusurile, zahar dupa gust, scortisoara si nuci, iar deasupra torni albusurile batute spuma cu zaharul vanilat si presari alunele taiate.
Dai pasca la cuptor pentru 90 minute, cu focul mare la inceput, apoi il reduci.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro