Costite de miel cu vin ciuperci si sos de usturoi


Ingrediente:
2 kg costite de miel
1 kg de ciuperc
500 ml vin rosu
condimente pentru carnea de miel
1 capatana mare de usturoi
o legatura de usturoi verde
2 galbenusuri
300 g smantana slaba
ulei.

Preparare:
Costitele se spala si se portioneaza.
Se pun intr-o tava mare de cuptor cu putin ulei, se condimenteaza si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
Ciupercile se curata si se trec pe sub un jet de apa, se scurg, se toaca si se pun in tava peste carne cand aceasta e pe jumatate facuta.
Tot acum se toarna si vinul.
Se lasa la cuptor la foc potrivit pana ce preparatul e gata.
Intre timp se prepara sosul: usturoiul verde se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pune intr-un castron si peste el se adauga capatana de usturoi curatata si zdrobita.
Se pune putina sare si se adauga galbenusurile.
Se freaca bine, apoi se pune smantana.
Rezulta un sos gros caruia i se poate scchimba consistenta dupa preferinta adaugand putina apa.
Costitele cu ciuperci si vin se servesc calde cu sosul alaturi.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro