Friptura de miel cu vin si tarhon


Ingrediente:
1 kg carne de miel macra
1 cescuta cu ulei
1 ceapa
1 varf de cutit de boia dulce
2 linguri cu pasta de tomate
2 legaturi de tarhon proaspat
300 ml vin alb
2 linguri cu faina
sare
piper.

Preparare:
Se spala carnea, se sterge si se taie cuburi.
Se pune la prajit impreuna cu ceapa tocata marunt in 2 linguri cu ulei, presarandu-se cu sare si piper dupa gust si punand cate putina apa calda pana se fragezeste.
Intr-o alta cratita se pregateste sosul: se pune restul de ulei la incins, apoi se toarna faina si boiaua, se amesteca bine si se stinge cu apa calda si vin .
Apoi se adauga pasta de tomate si tarhonul spalat si tocat marunt.
Se lasa putin sosul la fiert, dupa care se adauga in el bucatile de carne pregatite inainte.
Se lasa sa scada mancarea la foc mic.
Se serveste mancarea calda cu mamaliguta.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro