Frigarui de miel


Ingrediente:
300 g carne de miel
1/2 lamaie
4 linguri de ulei de masline
3 fire de patrunjel verde
1 lingurita de condimente pentru friptura de miel si pastrama
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
1 ceapa rosie
chilii sau boia iute

Ingrediente pentru sosul tzatziki:
1 castravete crud
4-5 linguri de iaurt
2 catei de usturoi
marar
sare.

Preparare:
Tai carnea cubulete, o presari cu 1 lingurita de condimente pentru friptura de miel si pastrama, apoi o stropesti cu sucul de lamaie si cu ulei.
Pui suplimentar chilii sau boia, daca iti place mai picant si patrunjelul verde tocat.
Amesteci carnea bine, sa se acopere cu marinata formata, invelesti vasul cu folie si il dai la rece cateva ore.
Tai legumele patrate, iar tepusele pentru frigarui, daca sunt din lemn, le pui in apa la inmuiat, sa nu se arda la copt.
Pui pe tepuse, alternativ, bucati de carne si de legume.
Le frigi pe gratarul cuptorului, pe fiecare parte cate 15 minute.
Reteta preluata de pe bucatarul.ro