Pasca moldoveneasca


Ingrediente:
1,5 kg branza de vaci
1 kg faina
50 g drojdie
600 g zahar
375 ml lapte
9 oua
1 lamaie
200 g margarina
100 g stafide
sare
3 plicuri de zahar vanilat
100 g gris
100 g smantana
1 ou
50 ml lapte pentru uns.

Preparare: Dizolva drojdia in putin lapte caldut, adauga 50 g faina si 50 g zahar si lasa la dospit.
Dupa 15 minute, adauga 250 g de zahar, restul de lapte si faina, margarina topita, trei oua intregi, sare, jumatate din coaja rasa de lamaie si stafide, 1 plic cu zahar vanilat.
Framanta bine, acopera si lasa din nou la dospit 30 de minute.
Amesteca branza cu 300 g de zahar, smantana, 6 oua, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele ramase, grisul.
Intinde doua foi mai grosute si acopera tavile de copt unse cu margarina si pudrate cu faina.
Din aluatul ramas, fa cateva suluri subtiri.
Toarna umplutura si decoreaza cu sulurile de aluat.
Unge cu ou batut subtiat cu lapte si lasa la dospit 60 de minute.
Coace la foc potrivit.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro