Pasca umpluta cu branza si smantana

Ingrediente:
70 g unt
120 g faina
70 g zahar
1 lingura smantana
1 galbenus crud
1 galbenus fiert dat prin sita.

Preparare:
Din aceste ingrediente faci un aluat pe care il asezi pe fundul formei de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pui aluatul cu mana, bucatica cu bucatica, apoi nivelezi cu degetele.
Dai la cuptor si lasi sa se coaca numai pe jumatate.

Pentru umplutura:
750 g branza de vaci
100 g unt
1 si 1/2 cana cu smantana
300 g zahar
8 galbenusuri crude si 3 galbenusuri fierte, date prin sita
8 albusuri
150 g stafide
3 linguri gris
3 linguri faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
vanilie.

Preparare:
Dai branza prin sita, apoi adaugi pe rand untul frecat cu zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente, iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Aceasta compozitie o pui peste foaia pe jumatate coapta si dai forma din nou la cuptor, la foc mai iute, apoi la foc mai mic, timp de 2 ore.

Reteta preluata de pe bucatarul.ro